Virtuális körút Andalúziában

Miért éppen Andalúzia?

Miért éppen Andalúzia?

Marbella a Costa del Sol szíve

2016. április 21. - Nagyedi

Sokan sokféle jelzővel illetik ezt a nyüzsgő tengerparti várost. Hívják ezt a helyet Európa Hollywoodjának, a spanyol St. Tropeznek is. Ám a legismertebb neve mégiscsak a Costa del Sol szíve. 

Nemcsak elhelyezkedése miatt kapta ezt a nevet. A város valóban olyan, mint egy szív, él, lüktet. Ez a virágzó, napos város nagyon fontos szerepet tölt be a térség életében. 

Találkozási pont ez a környező településeken élőknek. Rengeteg külföldi választotta a város környékét ideiglenes vagy állandó lakhelyül. Az utcákon sétálva hallhatunk angol, német, svéd beszédet is. Rengeteg külföldi vállalkozó gondolta úgy, hogy itt virágoztatja fel cégét. Ennek ellenére a város semmit nem veszített spanyolos bájából. 

Marbella népszerűségének több oka is van. Az egyik minden bizonnyal a klímája. A napsütéses napok száma meghaladja a 325-öt. A hőmérséklet télen sem megy 15 fok alá. Idén télen kimondottan kegyes volt az időjárás. Azt hiszem ez már sokaknak elég vonzó, nekem legalábbis az volt amikor a ködös Angliából ideköltöztem. Klímája kedvez a téli nyaralások kedvelőinek és természetesen a golf szerelmeseinek is. Marbella igazi golfparadicsom. Se szeri se száma a város körül található jobbnál-jobb golfpályáknak. 

A tengerpart

Csodálatos. 28 km hosszú tengerpart várja nyáron a strandolni vágyókat. Sokan télen is bemerészkednek a 16 fokos vízbe. (Én nem tettem, nekem elég volt csak a lábamat belelógatni a vízbe.) Ennek ellenére a tengerpaton sétálni télen is nagy élmény. Ülni a homokon, nézni a légy szélben lengedező pálmafákat, nézni a lágyan hullámzó vizet. A tengerparti sétány minden napszakban más arcát mutatja. Reggel a kutyasétáltatóké és a sportolóké a terep. Idős és fiatal ki-ki a maga tempójában sporttal tölti az időt, hogy aztán a kellemes sport után kedvenc tengerparti helyén költse el a reggelit. 

Délben a part már nagyon élénk, megtelik. Fiatalok érkeznek, idősebbek és elfogyasztják az ebédet. A sós tengeri levegő ilyenkor megtelik a parázson sülő hal és a churros illatával. Ez az egyveleg egyszerűen utánozhatatlan. 

Az este a családoké. Együtt tesznek hosszú sétát a parton. A spanyoloknál tradíció, hogy hetente többször is étteremben vacsoráznak. Ilyenkor nemcsak a szűk csalűd gyűlik össze. 

Ez Marbella egyik arca. A nyüzsgő, lüktető új város az üzletekkel, kávézókkal, éttermekkel amik tényleg minden igényt kielégítenek. 

A város másik arca az óváros. A kacskaringós utcákkal, a falakra felfutó mindig színes és pompás virágokkal, a narancsfákkal. A mosolygó citromokkal. Mesés. Megnyugtató a város zajától kicsit távolabb a csendes macskaköves utcákon barangolni. A fákkal övezett parkokban a helyi fiatalok bandáznak, teszik ezt a legnagyobb tisztelettel mindenki másra aki használja a parkot. Reggel a parki színes padokon a fiatalok helyét az idősebb generáció tagjai veszik át. Beszélgetnek életről, családról, politikáról. 

Ezt a várost én így látom, én így szeretem. 

Látni kell. barrio-santa-cruz-seville_m.jpgel-faro-marbella-inn.jpeg

A bejegyzés trackback címe:

https://andaluznyaralas.blog.hu/api/trackback/id/tr998651852

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása