Virtuális körút Andalúziában

Miért éppen Andalúzia?

Miért éppen Andalúzia?

Top látnivalók Malagán

2016. április 20. - Nagyedi

Malaga egy csodaszép kikötőváros, egészen pontosan Andalúzia kikötője. Kedvelt turista célpont, hiszen ebben a városban megvan minden ami Andalúziára jellemző. 


Történelmi épületek, múzeumok, műemlékek, tengerpart, fantasztikus éttermek és kávézók, az óváros kacskaringós utcácskái. Ezenkívül itt született Picasso. Nevét múzeum őrzi a városban. A város másik híres szülötte Antonio Banderas. Ha valaki elég szemfüles és kitartó akkor nyaranta és Húsvéti időszakban láthatja őt a Costa del Solon. 

A mai Malaga területén a főniciaiak alapítottak várost i.e előtt 1000 körül Malaka néven. A város később volt római, karthágói és vízigót kézen is. A 8. században az arab hódítás Malagát sem kerülhette el, fontos kereskedelmi központ lett.

Malagán a mór időket számos építmény őrzi. 

Az egyik ilyen közülük az Alcazaba. A szó jelentése egész egyszerűen erőd. Az erődítmény a 8. században épült, jelentése egész egyszerűen erőd. A város kormányzóinak palotája volt. Ez az egyik legjobb állapotban maradt Alcazaba Spanyolország területén. alcazaba.jpg

Az Alcazaba bejáratnál egy római kori amfiteátrum található, melynek néhány részét felhasználták az erődítmény építésénél. 

Az Alcazaba fölött található Gibralfarp várról csödálatos kilátás nyílik a városra, a kikötőre és a várost körülölelő hegyekre is. Én személy szerint nagyon szeretem a kilátást fentről. Egyszerűen lélegzetelállító a panoráma. 

gibralfaro.jpg

Cathedral La Manquita

Malaga gyönyörű katedrálisa az óvárosban található. Már maga az óváros is megér egy sétát, de ha közben ilyen csodákat is láthatunk akkor meg pláne megéri itt eltölteni egy napot is. Ez a templom Európa egyik legnagyobb katedrálisa. Hiába épült 1528-tól 1728-ig még mindig befejezetlen. Megcsodálhatjuk benne Goya, Zurbaran és Murillo képeit is. download_4.jpg

A Plaza de Merced-en található Picasso szülőháza. Ez a tér fontos találkozási pont a város fiataljainak életében. Számos népszerű kávézó és étterem található itt. 

A város méltó emléket híres szülöttének. Picasso nevét múzeum őrzi ahol számos művét megcsodálhatjuk. download_3.jpg

Spanyolországi utazásunk során ne hagyjuk az óvárosokat se. Nekem minden óváros egy ékszerdobozhoz hasonlít. Nem kivétel ez alól Malaga sem, sőt ha lehet ilyet mondani ez a kedvencem. Szeretem a kis utcácskákat, a színes csempékkel kirakott házfalakat. Ehhez még hozzájárul a színpompás virágok, melyek minden házfalon ott virítanak és üde illatukkal megtöltik és balzsamossá teszik a levegőt. Számomra igazán pihentető egy óvárosi kávézóban ülni, inni a finom spanyol kávét figyelni az embereket miközben élvezem a mindig szikrázó andalúz napsütést. images_6.jpg

Ha Malagában járunk ne hagyjuk ki a piacot sem. Vagyis a Mercado de Ataranzast se. Ez a legnagyobb piac a környéken és megtalálható itt minden mi szem-szájnak ingere. Friss húsok, halak a helyi termelők portékái. Azt is mondhatnánk, hogy ez egy falat Andalúzia. unnamed.jpg

Malagai nyaralásunk alkalmával feltétlenül látogassuk meg a bikaviadal arénát is. Ez az aréna 1874-ben épült. Az aréna lelátóin egyszerre 14.000 ember szurkolhat a bikának vagy a matadornak. 

images_5.jpg

A végére hagytam, mert igazából annyira egyértelmű, hogy be sem kell mutatni. Ez pedig a kikötő és a tengerpart. A tengerparton találunk nyüzsgősebb és csendesebb részeket is. Mindenki meg fogja találni a kedvére valót ebben biztos vagyok. 

250px-puerto_de_malaga.jpg

És végül, de nem utóljára itt van a Malaga Virgen. Egy bor ami a város egyik nevezetessége ezért feltétlen helyet kellett kapnia ebben a virtuális városnéző túrában. Ez a bor egy igazi csemege a borkedvelőknek. Feltétlenül kóstolják meg ha itt nyaralnak. download_8.jpg

Remélem élvezték ezt a kis túrát. Bártan ajánlom Mindenkinek ezt a fantasztikus várost és a környékbeli városokat szintén. Benalmadenát és Marbellát... de ez egy következő bejegyzés. 

A bejegyzés trackback címe:

https://andaluznyaralas.blog.hu/api/trackback/id/tr948648034

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása